AIMday Demokrati Umeå 2018

Välkomna till AIMday Demokrati!

Under AIMday får ni som representerar organisationer och företag lyfta frågor på temat demokrati som rör just er verksamhet och diskutera dessa tillsammans med forskare vid Umeå universitet.
Vi hoppas att mötet ska leda till möjliga lösningar, nya samarbeten och vägar mot fortsatt utveckling.

AIMday är dagen när du, som representant för en organisation eller ett företag, själv sätter agendan genom att på förhand skicka in frågor som du vill diskutera med forskare. Förslagsvis rörande faktiska utmaningar för just din verksamhet. Temat för hösten är demokrati.

Det kostar ingenting att delta, utan frågan i sig fungerar som entrébiljett. För alla parter. Organisationer och företag har haft möjlighet att ställa frågor (observera att möjligheten att som organisation registrera en fråga nu är stängd). Som forskare väljer du i din tur vilka av dessa frågeställningar du vill vara med och diskutera utifrån din sakkunskap. Därefter matchar vi varje fråga med kompetens från olika discipliner och verksamheter. Observera att registreringen stängde den 5 november så om du önskar delta, kontakta gärna någon av arrangörerna.

Ömsesidigt utbyte

Under AIMday Demokrati möts ni i mini-workshops kring just er fråga – forskare och experter, organisationer och företag. Tillsammans ägnar ni en timme åt att diskutera, analysera och sätta nya perspektiv på er ömsesidiga utmaning. Kanske kommer ni redan där och då fram till möjliga lösningar? Sannolikt hittar ni åtminstone nya sätt att ta er an problemet. Och chansen är god att ni genom att mötas på det här sättet sår ett frö till framtida samarbeten. Efter dagen erbjuder vi er också möjligheten att söka förstudiemedel för att fortsätta samverka.

AIMday Demokrati arrangeras av Enheten för externa relationer vid Umeå universitet. Syftet med dagen är att sprida ny kunskap och sätta nya perspektiv på utmaningar inom området demokrati. Det är också ett tillfälle för olika aktörer att knyta kontakter och utbyta kunskap och erfarenheter som kan leda till fortsatt idéutbyte och samverkan.

Förbered din fråga 

Demokrati är ett vitt begrepp med många möjliga infallsvinklar. Till AIMday Demokrati har vi valt fyra olika områden som du kan ställa frågor kring:

Klicka gärna på varje område om du vill se förslag på frågeställningar.

 

AIMday är enkelt

En fråga. En timme. En grupp med bred kompetens.

När? Tisdag 20 november
Var? Vardagsrummet i Humanisthuset, Umeå universitet

PROGRAM

  • 08.45–09.10  Kaffe och registrering (registreringen är öppen hela dagen)
  • 09.10–09.25  Välkommen
  • 09.30–10.30  Session 1 med parallella gruppdiskussioner
  • 10.30–11.00  Kaffe
  • 11.00–12.00  Session 2 med parallella gruppdiskussioner
  • 12.00–13.00  Lunch
  • 13.00–14.00  Session 3 med parallella gruppdiskussioner
  • 14.00–14.30  Kaffe
  • 14.30–15.30  Session 4 med parallella gruppdiskussioner

 

Vi ses 20 november! 

 

Funderar du över något?

Kontakta gärna Anna-Lill, Anna, Johanna eller Markus på Enheten för externa relationer vid Umeå universitet.

Anna-Lill Drugge
anna-lill.drugge@umu.se, 090-786 99 43
Anna Sandström Emmelin
anna.emmelin@umu.se, 090-786 60 21
Johanna Gardeström
johanna.gardestrom@umu.se, 090-786 99 27
Markus Boman
markus.boman@umu.se, 090-786 74 78